Siirry sisältöön

Yritysten Ulvila

Ulvilan on Suomen automaatioalan pääkaupunki, jossa alueen yritykset ja kaupunki tekevät saumatonta yhteistyötä. Ulvilan kaupunki kehittää aktiivisesti alueen elinkeinoympäristöä luomalla kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja, tapahtumia ja käynnistämällä projekteja, jotka hyödyttävät Ulvilan robotiikka-, automaatio- ja tekoälyalan yrityksiä ja sitä kautta koko Ulvilan virkeää elinkeinotoimintaa. Yritystoiminnan kasvuun panostetaan ensisijaisesti yritysten tarpeista lähtevällä kaavoituksella ja palvelutarjonnalla.

Ulvilan kaupunki tukee myös laajasti eri tyyppisillä toimenpiteillä yhdessä elinkeinoyhtiö Prizztech Oy:n kanssa automaatioalan käynnissä olevaa vahvaa kasvua. Viimeisen neljän vuoden aikana alueen Robocoast osaamiskeskittymään kuuluvien robotiikka-, automaatio-, ja tekoälyalan yritysten liikevaihto on kasvanut lähes 50 prosenttia ja henkilöstömäärä noin 20 prosenttia. Robocoast osaamiskeskittymän sydän sijaitsee Ulvilassa, jossa toimii mm. yksi Euroopan merkittävimmistä robotiikka-alan yrityksistä Cimcorp Oy sekä yli parikymmentä muuta kiinnostavaa automaatioalan kasvuyritystä.

Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopiston Porin kampus tarjoavat robotiikka- ja tekoälyalan huippuosaajia ja toimialaa tukevat tutkimusympäristöt, joita Ulvilan alueen automaatioalan yritykset voivat joustavasti hyödyntää.

Ulvilan kaupungin sijainti valtatie 2:n varrella on ihanteellinen. Kymmenen minuutin ajomatkan päässä on Pori, jossa sijaitsevat rautatie- ja lentoasema sekä merenrannalla Mäntyluodon syväsatama. Viihtyisää kaupunkia halkoo luonnonkaunis Kokemäenjoki, joka tarjoaa paitsi kauneusarvoja myös monenlaisia virkistysmahdollisuuksia.

Aitoa ja hedelmällistä yhteistyötä tekevät ulvilalaisyritykset toivottavat uudet yrittäjät lämpimästi tervetulleiksi Ulvilaan!

Elinkeinopalveluihin tai sijoittumiseen liittyvissä asioissa ota yhteyttä Ulvilan elinkeinotoimen kuntavastaavaan: Mikko Puputti, Puh. 044 710 5343, mikko.puputti@prizz.fi

Suunnitteletko yrityksen perustamista?

Uusyrityskeskus Enter Satakunta www.prizz.fi/enter
Minustako yrittäjä -infot www.prizz.fi/yrittajainfot
Ajanvaraus neuvontaan www.prizz.fi/ajanvaraus
www.facebook.com/entersatakunta
www.instagram.com/entersatakunta

Lisätietoja: