Siirry sisältöön

Esiopetukseen ilmoittautuminen

Esiopetukseen ilmoittautuminen toimintakaudeksi 2021-2022

Jokaisella kuusivuotiaalla ja pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevalla lapsella on oikeus vähintään 700 tunnin maksuttomaan esiopetukseen. Lisäksi oikeus saada maksutonta esiopetusta koskee niitä seitsemänvuotiaita, joiden perusopetuksen aloittamista on lykätty vuodella. Perusopetuslain mukaisesti jokaisen lapsen tulee osallistua esiopetukseen ja vastuu osallistumisesta on huoltajalla.

Ilmoittautumista ei tarvitse tehdä, mikäli lapsi on jo kunnallisessa päiväkodissa tai palvelusetelipäiväkodissa, jossa perhe toivoo lapsen esiopetusvuoden jatkuvan. Jos lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, tulee perheen ilmoittaa päiväkotiin onko tarve 4tunnin esiopetuksen lisäksi alle vai yli 5 tuntia/pvä.

Esiopetukseen ilmoittaudutaan ajalla 1.-14.2.2021. Hakuajan ulkopuolella esiopetusjärjestelyistä otetaan yhteyttä varhaiskasvatuksen esimiehiin.

Elokuussa 2021 esiopetuksen piiriin kuuluvat kaikki vuonna 2015 syntyneet lapset sekä pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevat vuonna 2016 syntyneet. Lisäksi esiopetus koskee niitä seitsemänvuotiaita, joiden perusopetuksen aloittamista on lykätty vuodella. Perhe voi ilmoittaa lapsen joko kunnalliseen tai yksityiseen esiopetukseen. Esiopetuspaikkaan ilmoittaudutaan kaupungin internetsivun kautta. Jos lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, haetaan paikkaa esiopetushaun yhteydessä.

Lapsen esiopetuspaikka järjestetään ensisijaisesti mahdollisimman läheltä kotia. Näin lapsella on mahdollisuus luoda kaverisuhteita jo ennen koulun aloitusta. Esiopetuspaikoista ilmoitetaan perheille 31.5.2021 mennessä.