Siirry sisältöön

Esiopetukseen ilmoittautuminen

Jokaisella kuusivuotiaalla ja pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevalla lapsella on oikeus vähintään 700 tunnin maksuttomaan esiopetukseen. Lisäksi oikeus saada maksutonta esiopetusta koskee niitä seitsemänvuotiaita, joiden perusopetuksen aloittamista on lykätty vuodella. Perusopetuslain mukaisesti jokaisen lapsen tulee osallistua esiopetukseen ja vastuu osallistumisesta on huoltajalla.

Ilmoittautumista ei tarvitse tehdä, mikäli lapsi on jo kunnallisessa päiväkodissa tai palvelusetelipäiväkodissa, jossa perhe toivoo lapsen esiopetusvuoden jatkuvan. Jos lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, tulee perheen ilmoittaa päiväkotiin, onko tarve 4 tunnin esiopetuksen lisäksi alle vai yli 5 tuntia/pvä.

Esiopetukseen ilmoittaudutaan helmikuussa. Hakuajan ulkopuolella esiopetusjärjestelyistä otetaan yhteyttä varhaiskasvatuksen esimiehiin.

Esiopetuksen piiriin kuuluvat kuusivuotiaat lapset sekä pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevat viisivuotiaat lapset. Lisäksi esiopetus koskee niitä seitsemänvuotiaita, joiden perusopetuksen aloittamista on lykätty vuodella. Perhe voi ilmoittaa lapsen joko kunnalliseen tai yksityiseen esiopetukseen. Esiopetuspaikkaan ilmoittaudutaan kaupungin internetsivun kautta. Jos lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, haetaan paikkaa esiopetushaun yhteydessä.

Lapsen esiopetuspaikka järjestetään ensisijaisesti mahdollisimman läheltä kotia. Näin lapsella on mahdollisuus luoda kaverisuhteita jo ennen koulun aloitusta. Esiopetuspaikoista ilmoitetaan perheille toukokuun loppun mennessä.