Siirry sisältöön

Joukkoliikenne

Liikennöinti

Ulvilan kaupunki on tehnyt ostoliikennesopimuksen avoimen joukkoliikenteen järjestämiseksi Friitalan ja Vanhakylän alueilla Porin Linjat Oy:n kanssa. Aikataulut ja reittiselosteet löytyvät Porin Linjat Oy:n internet-sivuilta:

Aikataulut ja reittiselosteet

Ostoliikennesopimusvuorojen lisäksi Ulvilan kaupungin alueella avointa joukkoliikennettä järjestää Porin Linjuriauto Oy, joka palvelee lähinnä oppilaskuljetuksia, sekä Pori-Kokemäki-yhteysvuoroa liikennöivä yhteisliittymä (Ruosniemen Linja-auto Oy (Sundell) & Lyttylän Liikenne Oy).

Päätöksenteko

Joukkoliikenteen järjestämisalueeseen kuuluvat Ulvilan lisäksi Pori, Nakkila, Harjavalta ja Kokemäki. Seudullisen joukkoliikenneviranomaisen tehtävistä vastaa joukkoliikennejaosto, joka on muodostettu sopijakuntien edustajista ja joka toimii Porin kaupungin ympäristö- ja lupapalveluiden lautakunnan alaisuudessa. Jaoston toimialaan kuuluvien asioiden valmistelusta ja toimeenpanosta huolehtii seudullinen joukkoliikennetoimikunta apunaan joukkoliikennesuunnittelija. Seudullinen joukkoliikennetoimikunta muodostuu sopijakuntien edustajista. Ulvilan kaupungin edustaja joukkoliikennetoimikunnassa on suunnittelu- ja maanrakennusinsinööri.

Joukkoliikennejaoston tehtävät:

  • määrittelee joukkoliikenteen tavoitteellisen palvelutason ja edistää joukkoliikenteen toimintaedellytyksiä
  • päättää joukkoliikenteen taksoista ja maksuista sekä tukien, avustusten ja määrärahojen käyttämisestä
  • vastaa liikennepalveluiden laadunvalvonnasta, laadun kehittämisestä ja asiakastyytyväisyyden seurannasta

Lisätietoa joukkoliikennejaostosta löytyy Porin kaupungin internet-sivuilta:
www.pori.fi/joukkoliikennejaosto

Lisätietoa joukkoliikenteen järjestämisalueen asioista:
https://www.pori.fi/joukkoliikenne

Lipputuotteet

Ulvilan liikenteessä voi käyttää mm. seuraavia lipputuotteita:

  • Ulvila – Pori 30 pv kausikortti
  • Porin Linjat Oy:n 10-kortti
  • Porin Linjat Oy:n kertaliput

Ulvila-Pori 30 pv kausikortilla on rajaton matkustusoikeus paitsi Pori-Ulvila liikenteessä, myös Porin paikallisliikenteessä Porin Linjojen operoimilla vuoroilla.

Matkakortista peritään 7 euron korttimaksu uuden kortin ensilunastuksella. Matkakortin saa palvelupiste Porinasta (Yrjönkatu 6 B, 28100 PORI).

Matkakortin latauspisteitä Ulvilassa ovat Friitalan R-kioski ja Vanhakylän Sale.

Porin Linjat Oy:n lipputuotteet