Siirry sisältöön

Ulkovalaistus

Katuvalaistuksella parannetaan liikenneväylien, puistojen ja muiden yleisten alueiden turvallisuutta. Valaistus lisää myös asukkaiden viihtyisyyttä sekä laajentaa ja monipuolistaa yleisten alueiden käyttöä.

Ulvilassa katuvaloverkkoon liitettyjä valaisimia on noin 3 900 kpl. Katuvalokeskuksia on 75 kpl.

Kaupungin yleisten alueiden ulkovalaistuksen hallinnointi

Ulvilan kaupungin tekninen toimiala hallinnoi ulkovalaistusta kaupungin katujen ja puistojen lisäksi joillakin valtion ELY-keskuksen ylläpitämillä teillä ja joillakin yksityisteillä. Pääosa yleisten teiden tievalaistuksesta kuuluu kuitenkin valtion ELY-keskukselle. Sivistystoimialan nuoriso- ja vapaa-aikapalvelut hallinnoi ulkoliikuntapaikoilla olevaa valaistusta ja teknisen toimialan tilapalvelut kaupungin omistamien kiinteistöjen piha-alueiden valaistusta.

Katuvalaistuksen toiminta-ajat

Katuvalot kytketään syksyisin päälle elokuun lopussa ja sammutetaan huhti-toukokuun vaihteessa. Päätöksen katuvalojen päälle kytkemisestä ja sammuttamisesta tekee tekninen toimiala.

Katuvaloista sammutetaan kolmasosa (1 vaihe) yöllä klo 24:00 – 05:00 välisenä aikana.

Huolto ja vikailmoitukset

Katuvalaisimien huoltokierrokset tehdään kaksi kertaa vuodessa (syksyllä ja keväällä). Yksittäisten palaneiden lamppujen vaihdot tehdään vuosittaisten ryhmävaihtojen yhteydessä kerätyn vikalistan mukaisesti.

Turvallisuutta vaarantavat kohteet (irronneet luukut, kolaritolpat, myrskyvauriot ym.) korjataan välittömästi. Mikäli risteysalue tai koko katu on pimeänä, pyritään kohde korjaamaan mahdollisimman nopeasti.

Vikailmoitukset

Vikailmoitukset yleisillä alueilla sijaitsevista pimeistä tai vilkkuvista lampuista ja ilkivaltatapauksista voi tehdä tekniselle toimialalle joko liikennealueiden työnjohtajalle (0400 134 708) tai suunnittelu- ja maanrakennusinsinöörille (0400 134 683).